View Full Version : Just saying hello
Rad99
7th October 2006, 22:40
Probably next month I will go to France to join FFL,so i want gain some more knowledge about Legion from people who been there,or simple know more than me.I think this forum will help.
Fragment
8th October 2006, 08:54
Probably next month I will go to France to join FFL,so i want gain some more knowledge about Legion from people who been there,or simple know more than me.I think this forum will help.
Czesc Rad. Drugi polak na forumie. troche malo to nas jest a jakos 30 procent w legji to polacy... Ja mjalem jechac do legji wtej chwili ale dostalem propozycie od wojska i niejade... morze za 3 lata;) co chesz wiedziec?
Rad99
8th October 2006, 13:29
Czesc Rad. Drugi polak na forumie. troche malo to nas jest a jakos 30 procent w legji to polacy... Ja mjalem jechac do legji wtej chwili ale dostalem propozycie od wojska i niejade... morze za 3 lata;) co chesz wiedziec?
:)
Witam.Dobrze wiedziec ze nie jestem jedynym polakiem na forum.Mam kilka pytan Przez ostatnie 6 miesiecy leczylem powazna kontuzje lewego barku-rozszczep miesnia,krwiak podskorny,uszkodzenie stawu i przyczepu stawowego-pol roku fizjoterapi(prad,laser,azot),zastrzykow domiesniowych,tabletek,suplementow,witamin-ogolnie nieciekawie:)Kontuzja ta na pewno zostawi slady w postaci zbliznowacen podskornych,czy Legia moze w jakis sposob sprawdzic ze bylem kontuzjowany(czy podczas naboru przeprowadzaja badania rentgenem lub USG)???
Czy przebiegniecie 3 kilometrow w czsie ponizej 12 minut jest absolutnie konieczne???( 10 lat poalenia paczki dziennie papierosow zrobilo swoje.Z kolei przebiegniecie 10 km ponizej godziny nie stanowi dla mnie problemu)
Sportem zainteresowalem sie ponad dekade temu - glownie sporty silowe- stosowalem roznego rodzaju suplementy,nigdy sterydy,co w polaczeniu z intensywnym treningiem spowodowalo iz pojawily sie roztepy.Czy podczas werifikacji kandydatow zwracaja na to uwage???
Jesli znajdziesz czas aby odpowiedziec bede wdzieczny. Pozdrawiam
Fragment
8th October 2006, 14:44
1 Doctor bedzie na ciebie patrzyl. czy masz kutasa, kulki i czy masz slady po operacjach. To moze byc kolana i nogi na przyklat. Rentgen tylko jest na cycki. Dlaczego niewiem.
Bardzo wazne. Jezeli doctor nic sie niepyta, to ty nic o kontuziach niemuwisz. Bedzie OK.
2 Jus niema "Cooper test" -> 2800m a 12 minut. Teraz jest cos co sie nazywa "Luc Leger". To znaczy ze musisz biegac tam i spowrotem miedzy dwoma punktami. to jest okolo 20 m. I punkty zbierasz. caly czas tempo idzie do gury. Minimum jest 7 punktuf. W sweckim wojsku jeden punkt byl 1 minuta jak bralem kurs na korpral. Musisz byc szybki.
3 Roztepy to nic groznego,po prostu robią się jak przybierasz duzo na wadze, miesnie rosna , a skora nie nadalza. Supplementy to nie jest problem.
Mam nadzieje ze odpowiedzalem na twoje pytania.
Bonne Chance!
Rad99
8th October 2006, 15:23
1 Doctor bedzie na ciebie patrzyl. czy masz kutasa, kulki i czy masz slady po operacjach. To moze byc kolana i nogi na przyklat. Rentgen tylko jest na cycki. Dlaczego niewiem.
Bardzo wazne. Jezeli doctor nic sie niepyta, to ty nic o kontuziach niemuwisz. Bedzie OK.
2 Jus niema "Cooper test" -> 2800m a 12 minut. Teraz jest cos co sie nazywa "Luc Leger". To znaczy ze musisz biegac tam i spowrotem miedzy dwoma punktami. to jest okolo 20 m. I punkty zbierasz. caly czas tempo idzie do gury. Minimum jest 7 punktuf. W sweckim wojsku jeden punkt byl 1 minuta jak bralem kurs na korpral. Musisz byc szybki.
3 Roztepy to nic groznego,po prostu robią się jak przybierasz duzo na wadze, miesnie rosna , a skora nie nadalza. Supplementy to nie jest problem.
Mam nadzieje ze odpowiedzalem na twoje pytania.
Bonne Chance!
Wielkie dzieki.Pozdrawiam i Zycze powodzenia w szweckiej armi